Thursday, June 21, 2012

la mulţi ani!


bă. reveniţi-vă. e făcătură, dar e gândită prost. nu poţi să te sinucizi împuşcându-te de trei ori. şi în gât. după primul trăgaci pici lat, chiar dacă nu mori. şi cum vine aia trei plăgi împuşcate, vorba lu' traiu: "hai, că a intrat glonţu' printr-o parte ş-a ieşit prin ailantă. da' a treia?". un glonţ tras din point blank nu se opreşte în gât, nu prea are în ce, cartilajele traheii nu-s din kevlar. şi-n rest e ţesut moale, mai ales la năstase. nici măcar în vertebre nu se opreşte. doar dacă n-o fi tras cu alice, ca după prepeliţe.

năstase e un tip cu sânge rece şi trecut prin multe. nu e omul căruia i se întunecă mintea, şi clar nu e omul care fie atât de inconştient şi atât de tupeist. decât dacă ştia că nu păţeşte nimic. dacă ţinea într-adevăr să moară, îşi punea pistolul la tâmplă. aşa că, dacă ambulanţa chiar l-a ridicat cu plăgi împuşcate, aş spune că, în cel mai science-fiction caz, a tras cineva pentru el, cu grijă, la unghiul potrivit. altfel, s-o fi crestat oleacă în oglindă cu briciul, după ce-a dat trei pocnitori în sufragerie, rămase de la revelion.

dar sincer. io cred că a tras el aiurea de trei ori cu pistolul, a chemat o ambulanţă prietenoasă cu paramedici prietenoşi, şi-a pus, frumos, un fular (io ştiu că ambulanţele-s dotate prost, da' chiar cu fulare în trusa de intervenţie nu cred că umblă ăştia), şi hai la spital, la nişte doctori prietenoşi.

deznodământul probabil: are să stea în spital, netransportabil, au să-i oblojească doctorii prietenoşi nişte plăgi pe care tot ei i le fac, eventual, în siguranţă, sub anestezie, să nu simtă, dar să dea bine la control, şi după aia n-are să mai suporte regimul penitenciar, psihiceşte, fiziceşte şi vârstniceşte, aşa că o să beneficieze de un arest la minunatul său domiciliu, eventual redus la o treime, că e o sentinţă sub 10 ani şi el are peste 60. deci, 8 luni de stat acasă. văcănţicăăăăăăă! şi asta în cel mai rău caz. şi ponta are să-şi ia aripioarele de înger păzitor, iar băsescu are să-şi înşurubeze coarnele de diavol răzbunător.

yaaay!

hai. că e joi, nu-i vineri. nu plecaţi la mare, nu vine week-end-ul. aveţi treabă. ca şi mine, de altfel.

update: cică nu mai sunt trei plăgi, e una şi bună. de glonţ de 9 milimetri. care i-a rămas în gât. s-or fi prins că e tâmpită rău povestea şi-au mai destâmpit-o oleacă, nu de tot.

iar update: cică nu e una, sunt patru. bă. da' mai dă-o-m..

şi-ncă un update, ia citiţi voi aici, părere avizată de om care chiar s-a uitat la televizor şi-a urmărit situaţia, nu ca mine.

p.s. vasile, n-ai suflet dacă nu faci un episod cu mîţa pe tema asta.