Wednesday, April 10, 2013

petiţie.


"cred cu tărie" că de vreo săptămână m-am tâmpit şi am început s-o iau uşor pe panta activismului. sau, mai rău, a slacktivismului (mersi, alina, am învăţat cuvânt nou). port argumentaţii de ore întregi pe facebook despre libertăţi şi decizii (to no end, de altfel), mă documentez cu privire la proiecte sociale, iniţiez eu nişte chestii.. cred că aş face orice, numai să nu pun mâna să lucrez. la mine, astenia de primăvară se manifestă printr-o procrastinare activă, deci mârşavă.

spre exemplu, toată faza de ieri cu petiţiile (intraţi pe link şi citiţi, că altfel stăm până mâine) a pornit de la faptul că am semnat una pentru că m-a rugat cineva. discuţia s-a purtat în felul următor:
- on a different subject, semnează și tu asta, dacă nu-i cu supărare. *link către petiţie*
- serios, acuma. ajută la ceva petiţiile astea?
- clar, nu. dar măcar să... nu știu ce să...
- să ce. raise awareness? that's rich. (petiţia e despre deblocarea unor fonduri pentru nişte proiecte de cercetare specializată, mai are şi un titlu lung, cam de nişă, care nu mi-a spus nimic. a trebuit să mă conving singur să citesc textul.)
- well, e prima chestie (inutilă) care se face de 4 luni încoace. n-a zis nimeni nici pâs până acum.
am semnat-o pentru că omul care m-a rugat s-o semnez e unul dintre cercetătorii ăia care ar merita de zece ori mai multă recunoaştere şi apreciere (inclusiv financiară) decât ce primeşte acum (serios, nu ştiu ce te ţine, de ce nu pleci? n-am mai vorbit de ceva vreme). sau, mai simplu, am avut un moment de "măcar să...".

rezultat la nişte ore după: un mail care are toate semnalmentele unui spam. diacritice pe sărite (nici nu le-am mai selectat pe toate), greşeli gramaticale, typo-uri, ca să nu mai zic că n-am cerut să primesc nici un mail de follow-up. acuma, eu ştiu că ăştia de la petitieonline.com nu-s interesaţi să fie consideraţi spammeri, da' ar fi cazul să pună la trimis mailuri automate măcar un roboţel care ştie să scrie. (pentru curioşi: anunţul respectiv spune că fondurile au fost deblocate pentru proiectele respective, dar cu tăieri masive de buget. adică un fel de "luaţi această bomboană, n-o hăpăiţi pe toată odată, că vă stricaţi pofta de mâncare şi faceţi carii".)


cine-o mai semna vreo petiţie, ca ea să păţească.