Monday, November 03, 2014

laumomendat, aici găsiţi textul de la declaraţia pe proprie răspundere. pe cuvânt. see, i helped.


azi-noapte m-am uitat la prima tv, care a dat un film mişto: "v for vendetta".

Voilà! In view, a humble vaudevillian veteran, cast vicariously as both victim and villain by the vicissitudes of Fate. This visage, no mere veneer of vanity, is a vestige of the vox populi, now vacant, vanished. However, this valorous visitation of a bygone vexation, stands vivified and has vowed to vanquish these venal and virulent vermin van-guarding vice and vouchsafing the violently vicious and voracious violation of volition. The only verdict is vengeance; a vendetta, held as a votive, not in vain, for the value and veracity of such shall one day vindicate the vigilant and the virtuous. Verily, this vichyssoise of verbiage veers most verbose, so let me simply add that it’s my very good honor to meet you and you may call me V.

always a pleasure.

azi, pe când era ceasul vreo patru după-masa, pe o lumină de ora nouă dimineaţa, am votat. a durat 5', la şcoala 81 din bucureşti, pe listele speciale, am completat şi am semnat cu pixul un model de declaraţie pe propria răspundere (o foicică a4) dintr-un teanc de modele de declaraţii pe propria răspundere, pentru că nu mai aveau declaraţii pe propria răspundere propriu-zise (foicelele alea de a5). am întrebat dacă-s valabile modelele. cică da. ei, atunci, bine.

maiestuoasa şi magnifica urnă era o cutie de carton albă lipită cu scoci maro. fără nici un sigiliu, fără nici o ştampilă. am întrebat de ce nu văd sigilii sau ştampile şi mi-a spus o tanti oficială că "sunt sigilate pe interior, cu tot cu ştampile". ei, atunci, bine.

lăsând la o parte zoaiele care au ţinut loc de campanie electorală, lăsându-i şi pe ăia paisprezece indivizi de pe buletinul de vot, lăsându-i şi pe ceilalţi din jurul lor, lăsând şi furăciunile de ev mediu de la vot, lăsând şi mocirla generalizată în care efectuează zvârcoliri vâscoase românia, continentul, planeta, rasa umană, întreb şi eu în direcţia generală a guvernului:

mă dobitocilor, dacă se prezentau la vot mai mulţi, sau chiar toţi cei cu drept de vot, ce dracu' făceaţi? nu tre' să fie pregătite secţiile de votare pentru asta? teoretic şi practic? nu-s în jur de 18 milioane de români cu drept de vot? nu tre' să fiţi pregătiţi pentru ei? nu-i vreţi pe toţi la vot? nu de asta îndemnaţi oamenii să iasă din casă?

mă uit la înregistrările din londra şi din paris, cu oameni care au călătorit sute de kilometri şi care au stat apoi în stradă, în frig, 4, 7, 9 ore, experimentând la prima mână proverbiala bătaie de joc şi totala delăsare din partea statului român. bre, şi de-aia aţi plecat din ţară. nu vă mai întoarceţi, serios. mă uit şi la ce e în anumite secţii din ţară (salut, regia), cu aceleaşi probleme. bre, plecaţi din ţară. nu vă mai întoarceţi, serios. că votul prin corespondenţă şi votul electronic sunt pentru alte ţări, nu pentru românia. premianţii, bulă, premianţii.

da, înţeleg că guvernul se bazează pe cifrele de prezenţă de la toate alegerile trecute, şi, deşi vreo 43 de mii de hectare de pădure erau puse pe făraş cu puţin timp în urmă, acuma guvernul e atins de harul ecologiei şi doar n-o să strice j' de milioane de foi (deşi declaraţiile alea pe proprie răspundere sunt la fel pentru turul 1 şi pentru turul 2 - ce-a rămas din primul foloseşti în al doilea, e la mintea cocoşului), dar să n-ai tu imprimante lângă tine şi cabine şi ştampile suficiente pentru oameni, ăsta e deja caz penal - împiedicarea cetăţenilor de a-şi exercita un drept garantat prin constituţie.

şi mă uit şi la declaraţiile lui ponta. deci, filmul e de vise rele. "alien vs. predator" cu limacşi. cu toată echipa lui de campanie (excelentă treabă, mă. serios. lături cu zahăr, ulei, frişcă şi ketchup - ăsta e meniul preferat de majoritatea românilor), cu toată caracatiţa de partid, cu toţi baronii, cu toată campania electorală agresivă şi neîntreruptă de vreo 3-4 ani încoace, i se scurge premierului din priviri, pe obraji şi pe cămaşă, un cocktail de nesimţire, frică, mizerie şi disperare. pe lângă el, în studioul de la antena 3, dan diaconescu e rock star.

a, da, paranteză: imaginaţi-vă că dan "jos ciocoii" diaconescu e primul - primul! - contracandidat lângă care a apărut victor ponta după turul 1, la fieful său media - antena 3. şi care dan "ştirbei-vodă" diaconescu mai face şi pe nebunul, răspunde cu "mai vedem" la întrebarea dacă direcţionează voturile către ponta. e incredibil de mişto, şi e deja desuet să amintesc de caragiale. închid paranteza.

ok, înţeleg că nu numai în diasporă, ci şi în românia e nasol cu numărul de cabine de vot, cu numărul de ştampile, cu numărul de declaraţii pe propria răspundere şi cu încetineala procesului. şi înţeleg că, prin lege, nemernicii de la biroul electoral central, ăia care zic că nu e voie cu "tipizate" printate în altă parte, sunt siliţi să accepte declaraţiile tipărite în altă parte sau scrise citeţ, de mână, conform legii (sper să şi fie aşa, sunt prea chiaun să caut).

aşadar, e 05:50 şi de vreo 12 ore cel puţin ar fi trebuit să fie o puzderie de share-uri, o avalanşă de retweet-uri, un torent de statusuri.. în sfârşit, un spam porcesc cu un singur link: cel de mai jos, adică pdf-ul cu hg 709/2014, publicat cu mânuţa lor chiar de ăia de la biroul electoral central, unde este anexa cu modelul de declaraţie pe propria răspundere. nu-l văd pe nicăieri. nu-i nimic, îl pun eu. poate ajută, mă gândesc. mergeţi la ultima pagină, aveţi acolo modelul. luaţi-l, printaţi-l/scrieţi-l frumos, de mână, completaţi-l de-acasă şi semnaţi-l în faţa ălora de la secţie. poate se mişcă lucrurile mai repede pe 16 noiembrie.

update: l-am găsit la moise guran, care l-a pus fix când ziceam eu că ar fi trebuit. e un .jpg, aici.

http://www.bec2014.ro/wp-content/uploads/2014/09/HG-709-copie_lista.pdf

sau aici, mai prezentabil:

https://www.scribd.com/doc/245320555/Declaratie-Pe-Proprie-Raspundere

p.s. dragă daciana sârbu, jur că te graţiază johannis dacă-l asfixiezi pe soţu-tu în somn. ceva cu crimă din pasiune, la nervi, vezi şi tu ce născoceşti. şi gândeşte-te că eutanasia e o chestie umană, până la urmă, iar la alegerile prezidenţiale viitoare ai avea cele mai mari şanse să câştigi.