Thursday, March 31, 2005

the fuckin` return to innocence.

am chef sa fiu concis.

despre indivizi. exista indivizi carora le place sa se imbrace in piele. unii dintre ei nu au resursele financiare necesare pentru a-si cumpara articole vestimentare din piele. pentru asta s-au inventat inlocuitorii (vinilinul, spre exemplu). exista doua feluri de indivizi care se imbraca in vinilin: cei care nu au bani pentru piele si cei care au bani, dar cumpara totusi vinilin. primii sunt cei care ar da orice sa aiba piele adevarata, dar sunt nevoitsi sa accepte vinilinul. desigur, nimeni nu-i sileste sa-si cumpere haine din vinilin, dar ei o fac. din frustrare, din amagire, din invidie, din dorintsa de a fi imbracatsi de fapt in piele, o fac. si ajung la un moment dat la impresia ca poarta piele. indivizii care au banii necesari pentru piele si-si cumpara vinilin sunt pur si simplu zgarcitsi. considera ca se pot imbraca in vinilin si pot pune si ceva bani deoparte, pentru alte chestii de vinilin. si unii, si altsii se bazeaza pe faptul ca poate nu se observa diferentsa. si unii, si altsii au un dinte impotriva celor care poarta piele, se considera nedreptatsitsi, sunt vesnic iritatsi si au un stil repezit si brusc de a reactsiona, intolerantsa lor neavand nici un criteriu. si-atat despre indivizi.

despre material. exista piele si exista vinilin. pielea este genuina, rezistenta, fina sau dura, oricum reala, are un miros aparte, confera autenticitate. vinilinul e un surogat ieftin, miroase de la o posta a sintetic, se botseste, se deterioreaza extrem de usor, vesnic vehement, scrie pe el kitsch cu litere de-o schioapa, e fals de sus pana jos.

despre perceptsii. exista perceptsia despre piele si perceptsia despre vinilin. ideal ar fi sa se poata face distinctsia intre materiale, dar mai ales intre indivizii care le poarta. o mica intretaiere: indivizii care merita sa poarte piele se impart in doua: cei care au si cei care nu au banii necesari. cei cu bani poarta piele, cei fara bani nu poarta vinilin. indivizii care poarta vinilin o fac indiferent de situatsia materiala.

.. si mai exista ceea ce se cheama terorism infantil, dar asta e cu totul alta poveste. dixit.